Gemeente West Betuwe

Over dit project

De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal gaan per 1 januari 2019 fuseren in de nieuwe gemeente West Betuwe. De ambitie van de nieuwe gemeente is te excelleren op dienstverlening. Het is hiervoor noodzakelijk dat dienstverlening in het DNA van iedere medewerker zit en in de organisatiecultuur verankerd is. De eerste stap hiervoor was de kernwaarden van de nieuwe organisatie te identificeren. De werkgroep Cultuur van West Betuwe i.o. heeft De Nootenkraker gevraagd hiervoor een bottum up proces te begeleiden.

Wij hebben Dorine en Coen leren kennen als een uitermate deskundig duo dat op heel plezierige wijze het proces heeft begeleid. Dat begon bij een doordachte aanpak waarbij vanaf het begin in totaal 50 collega’s uit de 3 organisaties nauw zijn betrokken en eindigde in een werkelijk spetterende slotbijeenkomst waarin de kernwaarden door professionele acteurs werden uitgebeeld.

Dorine en Coen hebben beide bijzondere kwaliteiten: naast dat het beide vakmensen zijn valt bij Dorine op dat zij goed aanvoelt wat er in een groep gebeurt en hier heel soepel een gepaste interventie op kan uitvoeren. Coen heeft ons als werkgroep Cultuur vaak met humor gespiegeld en uitgedaagd uit de comfortzone te stappen.

Het resultaat stemt ons zeer tevreden: een door de organisaties gedragen set kernwaarden, die geoperationaliseerd zijn met zogenaamde ik-teksten zodat het voor iedereen duidelijk is welk gedrag in gemeente West Betuwe verlangd wordt.

Ik kan De Nootenkraker aanraden vanwege bewezen deskundigheid, “gebracht” door twee prettige mensen die goed op wisselende omstandigheden kunnen inspelen. Kortom: met de Nootenkraker haal je wat in huis en ontstaat er gepaste reuring.

Logo gemeente west betuwe
Category
Nootenkraker
Tags
cultuurverandering, gemeente west betuwe, kernwaarden, storytelling