Over ons

Over Ons

Favicon van De Nootenkraker voor Nieuwetijdse Bedrijfscultuur

Als problemen steeds maar terugkomen, trekt dat zoveel energie weg uit mensen! Je kunt trainen en coachen als je wilt, maar als de organisatie vooral gericht is op ’technische’ oplossingen, heeft dat weinig effect. Of alleen een korte termijn effect. Dat was ons ’terugkerend probleem’ en we zochten naar een doorbraak. Die vonden we door met onze opdrachtgevers op zoek te gaan naar bestaande patronen en denkkaders die de problemen in stand houden.

Wij werken heel bewust vanuit aanvullende krachten:

  • – psychologische veiligheid (Coen)
  • – storytelling (Dorine)
  • – aanwezige kwaliteit naar boven halen (Hans).

Wie zijn wij?

Dorine Mobron

Dorine Mobron is missie-visie ontwikkelaar en storytelling coach met veel gevoel voor taal en beeld. Ze weet hoe ze de basis helpt leggen van een succesvolle onderneming of organisatie waar het fijn werken is.

Dorine heeft ruim 20 jaar ervaring bij vele grote en kleinere organisaties die een intern communicatieprobleem hadden of die een strategische of culturele verandering wensten. Vaak kregen ze mensen niet mee. En klanten of publiek ook niet. De verandering strandde omdat het geen ‘verhaal’ had. Of een ‘wensverhaal’ was dat in de praktijk niet werkte. Het werd niet ván de mensen. Het was voor ze bedacht. En dat werkt nu eenmaal niet.

Ze is zich gaan toeleggen op de kern van iedere verandering: Wie zijn wij en welke ervaringen en gebeurtenissen hebben ons gevormd?

Foto van Dorine Mobron - Trendwatcher, Blogger en Redacteur - De Nootenkraker voor de Nieuwentijdse Bedrijfscultuur

Dorine op LINKEDIN

Welke betekenis willen we hebben, waar geloven we in, hoe gedragen we ons daarnaar en welke verhalen illustreren dat?

Die vragen stellen en de antwoorden en verhalen verzamelen, zijn haar rode draad geworden. In alles wat ze doet. Het is haar specialiteit om de eigenheid, betekenis, missie en drijfveren van  organisaties helder én zichtbaar maken.

Wat kan je verwachten van Dorine?
Ze is een creatief denker en een doorvrager, en iemand die veel energie kan losmaken. Ze krijgt mensen in de ‘lerende stand’, weet wat er in de wereld gebeurt en vindt de rode draad in de ‘chaos’. Daarbij heeft ze veel kennis van gedrag en psychologie binnen organisaties opgedaan en weet ze hoe je bedrijfsfilosofie vertaalt naar dagelijkse praktijk.

Mogelijke manieren om met Dorine samen te werken

Business developer en ideeënkanon

Dorine coacht leiders en ondernemers bij het herijken van hun kernboodschap en het creëren van storytelling. Haar gevoel voor taal, kennis van trends en maatschappelijke ontwikkelingen en marketing zet zij in om het bedrijf van haar klant naar een next level te brengen. Daarbij is haar creatieve brein een grote bron voor nieuwe ideeën.

Presentatie coach & trainer

Dorine heeft in de loop der jaren al veel professionals, leiders en ondernemers geholpen om als spreker of presentator een boodschap op inspirerende wijze over te brengen. Zij willen immers  ‘verleiden’ en overtuigen, zodat er deuren opengaan en verandering in gang gezet wordt.

Kijk voor deze diensten op DoVision.

Redacteur en tekstschrijver

Behalve zakelijke teksten als blogs en artikelen, websites, managementboeken en e-books van ondernemers, redigeert Dorine ook romans. Bij het redigeren let zij niet alleen op taalkundige zaken zoals stijl, spelling en woordgebruik, maar bekijkt zij het manuscript ook inhoudelijk; in detail en als geheel. Is het goed opgebouwd? Komt de kernboodschap goed uit de verf? Sluit het aan bij doel en doelgroep?

Coen Jutte

Coen zorgt ervoor, dat mensen zich prettig gaan voelen bij veranderingen. Sowieso ervaren mensen bij hem een grote mate van vrijheid en veiligheid.

Daarnaast heeft hij zich in zijn carrière bekwaamd om mensen op aanstekelijke wijze in beweging te krijgen. Hij is een begenadigd pianist, is Delfts werktuigkundig ingenieur maar toerde ook jarenlang langs de Nederlandse theaters met zijn eigen cabaretprogramma.

Tot voor kort was hij als musical expert verbonden aan Aberkyn, een change leadership-firm van McKinsey.

Coen op LINKEDIN

Portretfoto van Coen Jutte - Helpt mensen doelgericht, analytisch en speels tegelijk hun nieuwsgierige 'ik' herontdekken. - De Nootenkraker voor Nieuwetijdse Bedrijfscultuur

Nieuwsgierig, dat is Coen altijd geweest. Met de Nootenkraker is Coen in staat om doelgericht, analytisch en speels tegelijk mensen hun nieuwsgierige ik te laten herontdekken.

Coen’s visie op veranderen

We zijn gewoontedieren en houden daarom in wezen niet van veranderingen. Begeleiders van succesvolle veranderprocessen weten dit en houden daar rekening mee. Weerstand tegen weerstand is namelijk oorzaak nummer één van het mislukken van veranderingsprocessen.

Het is daarom bij elke aanpak van een groei- of veranderproces van belang om te zorgen voor een sfeer, waarin niet alleen plaats is voor enthousiasme en nieuwsgierigheid, maar ook voor onzekerheid en frustratie of ergernis.

Mogelijke manieren om met Coen samen te werken

Ontwerper en facilitator van verandertrajecten

Samen met Dorine Mobron ontwerpt en begeleidt hij met het bedrijf De Nootenkraker organisaties naar een nieuwetijdse bedrijfscultuur.

Coen als spreker

Organisaties moeten anticiperen op een steeds sneller veranderende wereld. Hoe zorg je ervoor, dat je medewerkers daarin meegaan, mee veranderen, op een gezonde manier? Coen Jutte geeft in een interactief college met zijn muziek én humor concrete tips voor de eerste stap naar werkelijke verandering.

Zie ook Coenjutte.nl.

Coen met de Jij Band

Deze twee-mans band biedt iedereen de kans om zanger te zijn van een echte band: de Jij Band. Dé manier om collega’s (en jezelf!) op een andere manier te leren kennen.

Zie ook De Jij Band.

Hans Uijen

Pragmatische ontwikkelaar

Hans Uijen is een oude rot in het vak. Vele jaren ervaring bij allerlei organisaties in verschillende rollen maken hem een flexibele en pragmatische ontwikkelaar.

 

Als consultant weet Hans hoe waardevol het is om de handen uit de mouwen te steken, en niet aan de zijlijn te blijven. Alleen als je daadwerkelijk iets doet kun je echt iets veranderen.
Ook als manager heeft Hans verandertrajecten mee-gemaakt en geleid.

 

Als trainer heeft hij geleerd succesvolle ervaringen te activeren, dusdanig dat die in de praktijk ook (wederom) bruikbaar werden.

 

Denken, doen en delen

De combinatie van denken, doen & delen maakt dat je met Hans een pragmatische verbeteraar in huis haalt. Snel de hoofdlijnen zien, identificeren waar snel resultaat kan worden gemaakt, en ruimte creëren om verder te ontwikkelen, beter te presteren en meer voldoening te beleven.
Ontwikkeling van mens en organisatie is de passie van Hans. Zijn praktijkervaringen zijn gerijpt in diepgaande kennis en persoonlijke ontwikkeling. Die kennis en ervaring deelt hij met liefde.

Geen advies

Verwacht geen adviezen. Hans helpt verbeteringen realiseren. Concreet, hands-on en vanuit de praktijk.
Het resultaat? Een positieve verandering in je organisatie, waarbij alle betrokkenen iets hebben geleerd en die door iedereen wordt gedragen.

Klanten, collega’s en vrienden waarderen in Hans zijn rustige uitstraling en presence, zijn bevlogenheid, gevoel voor humor, frisse kijk, grote vakkennis en diepe inzichten gecombineerd met pragmatische aanpak die snel tot resultaten leidt.

Coaching

Door middel van coaching leren mensen van hun eigen handelen en leren ze hun prestaties te verbeteren. Mensen leren om op verschillende manieren naar hun situatie te kijken, en onderzoeken verschillende manieren om met situaties om te gaan. Zo leren ze omgaan met externe obstakels en weerstand, maar ook met interne twijfels of emoties. Het gevolg is meer plezier, meer zelfvertrouwen en betere prestaties.

 

De rol van Hans is mensen diepgaand maar ook pragmatisch te begeleiden, in wat hen drijft, wat hen weerhoudt, en hoe hiermee om te gaan in werk- en leefsituaties.
Coaching heeft betrekking op individuen of kleine groepen.

Hans op LINKEDIN